Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel: Aanpassing Woonakkoord februari 2013

Alleen voor abonnees
Diverse partijen stellen dat de aanpassing van het woonakkoord (50% aflossingsvrij) toch positieve kanten heeft. Fintool heeft een rekenmodel gemaakt, waaruit blijkt dat de aanpassing van het woonakkoord, zoals deze week bekend gemaakt is, een blok aan het been is.
5 dec 2016 Kennis

Woonakkoord variant

Voor het geval Minister Blok het voorstel in het Woonakkoord wenst aan te passen naar 50% annuïteiten en 50% aflossingsvrij, hebben wij alvast een rekenmodel gemaakt. De restschuld is dan identiek na 30 jaar. In beide gevallen een restschuld van 50%. Minder complex en eenvoudiger uit te voeren. Zo was het vorig jaar namelijk ook.
6 okt 2014 Nieuws

Verhuurders kunnen lening krijgen voor energiebesparende renovatie

Verhuurders kunnen in aanmerking komen voor een lening met lage rente als zij tenminste 5 woningen willen renoveren tot zeer energiezuinige woningen. Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) stelt hiervoor 75 miljoen euro aan leningen beschikbaar.
14 aug 2014 Nieuws

Een Blok-hypotheek hóeft niet

De nieuwe hypotheken waarbij starters in de eerste jaren lagere maandlasten hebben door extra bij te lenen, is slechts een 'optie'. Dat zegt minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.
22 okt 2013 Nieuws

Rabobank, ASN Bank en Rijk stappen samen in Nationaal Energiebespaarfonds

De Rabobank en de ASN Bank zullen samen met het Rijk het Nationaal Energiebespaarfonds gaan vullen. Beide banken zijn deze week uit de tender voor het werven van private financierders gekomen. Dat heeft minister Blok (Wonen en Rijksdienst) bekend gemaakt. Met het Nationaal Energiebespaarfonds kunnen huizenbezitters een goedkope lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren.
3 apr 2013 Nieuws

20.000 fulltime banen in de bouwsector bij structurele verlaging hypotheekrente

Dit concludeert het EIB in de zojuist verschenen notitie: ‘Woonakkoord – effecten op bouwproductie en werkgelegenheid’. De maatregel om de btw te verlagen is gunstig voor het onderhoud en renovatiewerk dit jaar en heeft een impuls op de bouwproductie van ongeveer € 0,6 mld. De maatregelen in het woonakkoord die specifiek zijn gericht op de koopsector hebben daarentegen nauwelijks effect op de woningvraag en de bouwproductie.
12 mrt 2013 Nieuws

Antwoorden over nieuwe financieringsconstructie koopwoningen uit woonakkoord

Antwoorden van minister Blok (BZK) en staatssecretaris Weekers (Fin) op vragen van het Kamerlid Paulus Jansen (SP) over de nieuwe financieringsconstructie voor koopwoningen uit het woonakkoord.
11 mrt 2013 Nieuws

Woonakkoord basis herstel woningmarkt

In een brief van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) aan de Tweede Kamer geeft Blok een reactie. Dit naar aanleiding van het verzoek van Kamerlid van Van Klaveren (PVV) om een schriftelijke reactie op het artikel in het Financieel Dagblad (FD) van 25 februari over de mening van economen over het woonakkoord.
21 feb 2013 Nieuws

Banken nog niet happig op introductie aanvullende hypotheek zoals genoemd in Woonakkoord

Het duurt nog zeker enkele maanden voordat huizenkopers gebruik kunnen maken van de nieuwe hypotheek zoals die in het woningmarktakkoord is afgesproken. Banken hebben nog veel vragen over de extra lening die mensen mogen afsluiten om hun hypotheek mee af te lossen. Dat stelt Het Financieele Dagblad vanochtend.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.