Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
1 mrt 2024 Nieuws

Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft voor het examenjaar 2024

In de Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft is geregeld welke eindtermen en toetstermen er gelden voor de verschillende Wft-examens.
8 nov 2021 Nieuws

Hypotheekadviesketens lanceren gezamenlijk de Advieswijzer

De vier grootste onafhankelijke hypotheekadviesketens van Nederland - Hypotheek Visie, De Hypotheekshop, De Hypotheker en Van Bruggen Adviesgroep - lanceren in samenwerking met de OvFD de Advieswijzer.
27 okt 2021 Nieuws

OvFD herkent zich niet in berichtgeving van de Consumentenbond

De Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD) herkent zich niet in de berichtgeving van de Consumentenbond dat de service-abonnementen van hypotheekadviseurs voornamelijk gebakken lucht verkopen. De service-abonnementen zijn wel degelijk relevant.
24 aug 2017 Nieuws

Bij complexe wijziging hypotheek deskundig advies nodig

De Consumentenbond stelde eerder aan de hand van haar onderzoek dat consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek worden gejaagd.
29 apr 2015 Nieuws

OvFD roept marktpartijen op om gezamenlijk een Onafhankelijkheidslabel te ontwikkelen

De OvFD heeft in samenwerking met Adviesbureau Fred de Jong een voorstel opgesteld om te komen tot een Onafhankelijkheidslabel voor financieel advieskantoren.
21 apr 2015 Nieuws

Kies voor onafhankelijk advies (video OvFD)

OvFD stelt video’s ‘Kies voor onafhankelijk advies’ beschikbaar aan de markt. Communicatiebureau Artica in Ootmarsum heeft in opdracht van de OvFD daarvoor twee video’s - een uitgebreide- en een social media versie – ontwikkeld, die onafhankelijke adviseurs kunnen gebruiken om consumenten te informeren over het belang van een onafhankelijk advies.
5 sep 2013 Nieuws

Verbond, Adfiz en OvFD verkennen mogelijkheid tot raamwerk voor samenwerking

Het Verbond van Verzekeraars, Adfiz en de OvFD verkennen of het mogelijk is om te komen tot een raamwerk voor een samenwerkingsovereenkomst (model SWO). De brancheorganisaties streven er naar om - met inachtneming van de wettelijke kaders - een raamwerk te ontwikkelen dat als uitgangspunt de wensen en behoeften van de klant heeft en vanuit dat perspectief voor alle partijen de dienstverlening en de verantwoordelijkheden vanzelfsprekend helder maakt.
24 jul 2013 Nieuws

Kostprijsmodel leidt niet tot inzicht en vergelijkbaarheid van tarieven voor consument

De minister heeft aangegeven dat consumenten in staat moeten zijn om op basis van informatie over de reikwijdte en prijs van de dienstverlening te beslissen welk soort dienstverlening zij wensen en waar zij die willen betrekken. Een gelijk speelveld tussen het intermediaire- en het directe kanaal is daarbij van groot belang. Daarom moeten ook directe aanbieders de kosten van dienstverlening (advies- en distributiekosten) transparant maken. Deze kostprijs van dienstverlening dient te worden berekend op basis van een kostprijsmodel, om ervoor te zorgen dat de kosten tussen de verschillende distributiekanalen vergelijkbaar, juist en controleerbaar zijn. Deze belangrijke doelstelling dreigt nu niet te worden bereikt, stelt de OvFD.
11 jul 2013 Nieuws

Verbond van Verzekeraars, Adfiz en OvFD: houd aftrekbaarheid advieskosten in stand

Het kabinet wil de aftrekbaarheid van advieskosten (fee) voor lijfrenten en arbeidsongeschiktheidsrenten schrappen. Een besparing van nog geen één procent op het totale bezuiningspakket, die bovendien slecht uitwerkt voor de opbouw van pensioenvermogen. Dat betogen Adfiz, de OvFD en het Verbond in een oproep aan de Eerste Kamer.
12 apr 2013 Nieuws

Publicatie antwoordbrieven op eerdere uitstelverzoeken Adfiz en OvFD

Naar aanleiding van het verzoek van de Commissie voor Wonen en Rijksdienst is een afschrift van de antwoordbrieven aan de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD) en Adfiz met betrekking tot de overgangstermijn aanpassing bestaande hypotheken gepubliceerd.
Getoond 1 tot 10 van 34. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.