Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
7 dec 2022 Nieuws

Kamervragen over zwartspaarders

Staatssecretaris Van Rij gaf antwoord op Kamervragen over het bericht 'Zwartspaarder spint garen bij schrappen vermogenstaks'.
13 okt 2021 Nieuws

Opmars van ondergronds bankieren

Minister F. Grapperhaus gaf antwoord op Kamervragen inzake de opmars van ondergronds bankieren.
18 jan 2017 Nieuws

Negatief rendement voor zwartspaarders (-120%)

Staatssecretaris Wiebes van Financiën neemt een reeks aanvullende maatregelen tegen belastingontduiking. Hij kondigt aan dat de kortingen op boetes voor zwartspaarders die vrijwillig inkeren volledig worden afgeschaft. Vergrijpboetes die zijn opgelegd aan adviseurs die meewerken aan belastingontduiking, kunnen openbaar gemaakt worden. Ook stelt Wiebes voor het verschoningsrecht voor advocaten en notarissen in de fiscaliteit in te perken.
23 dec 2016 Nieuws

Geïntegreerde aanpak buitenlands vermogen werpt vruchten af

Wie over vermogen beschikt, moet daarover belasting betalen, ook als dat vermogen niet direct zichtbaar is voor de Belastingdienst omdat het bijvoorbeeld in een trust of een (buitenlandse) stichting zit. De Belastingdienst pakt het opsporen en belasten van dit soort afgezonderde particuliere vermogens (APV’s) sinds 2010 op een geïntegreerde manier aan. Deze aanpak wierp zijn vruchten af en leverde tot nu toe 1 miljard euro op voor de schatkist.
7 sep 2016 Nieuws

Informatieachterstand Belastingdienst bij achterhalen buitenlands vermogen

De Coördinatiegroep Constructiebestrijding (‘CCB’) van de Belastingdienst heeft in een position paper beschreven hoe Afgezonderd Particulier Vermogen (‘APV’)-structuren worden bestreden en tegen welke obstakels de CCB aanloopt in dit traject.
7 jun 2016 Nieuws

Boete voor zwartsparen vanaf 1 juli 2016 verdubbeld

Vanaf 1 juli gaat de boete voor zwartsparen bij vrijwillig melden omhoog van 60% naar 120%. Bij niet melden geldt een boete van 300%.
14 sep 2015 Nieuws

Wet uitvoering Common Reporting Standard ingediend

Belastingontduiking en zwartsparen wordt internationaal aangepakt door invoering van de Common Reporting Standard (CRS). Meer dan 90 landen hebben zich met Nederland gecommitteerd om wereldwijd automatisch informatie uit te gaan wisselen. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft daarvoor bij de Tweede Kamer een wetsvoorstel ingediend.
18 aug 2015 Nieuws

Zwartwerken; getolereerd maar niet zonder risico's

Volgens Vereniging Eigen Huis heeft een kwart van de Nederlandse huiseigenaren er geen moeite mee om 'zwart', zonder btw te betalen, klussen te laten uitvoeren in en rond hun huis. Iets minder dan de helft heeft er weliswaar geen goed gevoel bij, maar doet er (soms) wel aan mee.
23 jan 2015 Nieuws

FATCA vragen en antwoorden

In de strijd tegen internationale belastingontduiking zijn er afspraken gemaakt tussen de Nederlandse en de Amerikaanse overheid naar aanleiding van de Amerikaanse wet FATCA. Staatssecretaris van Financiën heeft een leidraad gepubliceerd waarin beoogd wordt antwoord te geven op vragen die in de praktijk zijn gerezen over de interpretatie van de NL IGA. De NVB heeft een 'vraag en antwoord' overzicht samengesteld.
14 okt 2014 Nieuws

FIOD doet onderzoek naar witwassen en belastingfraude (saldinisten)

Er zijn jaarlijks honderden mensen die voor het einde van het jaar grote bedragen opnemen van hun rekening en dit in het begin van het daaropvolgende jaar weer storten. Zij worden ook wel ‘saldinisten’ genoemd.
Getoond 1 tot 10 van 48. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.