Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
23 dec 2016 Nieuws

Berekening van bijdrage in de kosten van het doorlopend toezicht gewijzigd

Met ingang van 2017 is de grondslag voor het berekenen van de maatstaf voor de bepaling van de bijdrage in de kosten van het doorlopend toezicht gewijzigd. Dit meldt de AFM.
Adviseurs en bemiddelaars krijgen vanaf 2017 de mogelijkheid om de meest passende grondslag te bepalen en een keuze te maken.
3 feb 2016 Nieuws

Marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2016

Eind februari kan de eerste groep adviseurs en bemiddelaars de marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2016 invullen. Het invullen van de vragenlijst is verplicht. De marktmonitor adviseurs & bemiddelaars levert belangrijke input voor het risicogestuurde toezicht van de AFM. Net als in 2015 verstuurt de AFM de vragenlijst in het voorjaar. Dit sluit beter aan bij hun jaarlijkse activiteitenagenda. Zo kunnen ze met hun toezichtactiviteiten beter inspelen op het beeld dat uit de marktmonitor adviseurs & bemiddelaars naar voren komt en het toezicht zo efficiënt en effectief mogelijk inrichten.
23 mrt 2015 Nieuws

Self Assessment Financiële Dienstverleners is nu Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars

Vanaf april kunnen adviseurs en bemiddelaars de Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars invullen. De AFM zal binnenkort de uitnodigingsbrieven versturen.
29 aug 2014 Nieuws

Tips bij het invullen van het self assessment (AFM)

Vanaf september staat op de themapagina www.afm.nl/safd2014 een link waarmee u met uw inloggegevens kunt inloggen om de vragenlijst in te vullen.
11 apr 2014 Nieuws

AFM legt lasten onder dwangsom op voor niet invullen Self Assessment

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 30 januari 2014 en 14 maart 2014 lasten onder dwangsom opgelegd aan twaalf financiële dienstverleners die het Self Assessment 2013 niet hebben ingevuld. De AFM heeft deze dienstverleners herhaaldelijk per brief en telefonisch verzocht om het Self Assessment in te vullen en aan de AFM te versturen. Dit hebben zij tot op heden niet gedaan.
16 dec 2013 Nieuws

AFM resultaten Self Assessment 2013

96% van de financiële dienstverleners heeft het Self Assessment dit jaar op tijd ingevuld. Op veler verzoek deelt de AFM dit jaar een aantal resultaten uit het Self Assessment met u (zie ook pdf). U kunt deze informatie gebruiken om inzicht te krijgen in de markt en om uzelf te vergelijken met andere financiële dienstverleners in Nederland of in uw provincie.
17 nov 2013 Nieuws

Deadline invullen Self assessment AFM nadert

Alle financiële dienstverleners in groep 1 hebben nog vijf dagen de tijd om het Self Assessment in te vullen en te versturen. De deadline is vrijdag 11 oktober. Momenteel heeft de AFM van de meerderheid van de financiële dienstverleners het Self Assessment ontvangen. Gemiddeld kost het een uur om de vragenlijst in te vullen.
6 nov 2013 Nieuws

Vrijwel alle financiële dienstverleners vullen self-assessment op tijd in

Vrijwel alle financiële dienstverleners hebben dit jaar het self-assessment op tijd ingevuld. Maar liefst 96 procent heeft de tijd genomen de uitgebreide vragenlijst in te vullen. Dit jaarlijkse onderzoek is onderdeel van het toezicht van de AFM. Daarom zijn adviseurs en bemiddelaars verplicht het self-assessment te maken. Dankzij de resultaten krijgt de toezichthouder een beter beeld van de markt, waardoor ze gerichter haar werk kan doen. Daarnaast kunnen ondernemingen met behulp van het self-assessment zelf beoordelen of ze aan de verschillende regels voldoen.
31 jul 2013 Nieuws

Praktische informatie over het Self Assessment voor financiële dienstverleners.

Vanaf 2 september kunt u het Self Assessment 2013 invullen en versturen aan de AFM. De AFM geeft enkele tips die het invullen vergemakkelijken, zodat u er minder tijd aan kwijt bent.
3 jul 2013 Nieuws

Leningen en rekening-courant via aanbieder niet verboden, wel mogelijk sturingsrisico

Adviseurs en bemiddelaars mogen leningen krijgen van aanbieders. Ook mogen er rekening-courantverhoudingen zijn tussen beide partijen. Wel is het de vraag in hoeverre deze leningen en rekening-courantverhoudingen de onafhankelijkheid van deze groep financiële dienstverleners beïnvloeden. Ze kunnen daarmee afbreuk doen aan de bedoeling van het provisieverbod, stelt de AFM.
Getoond 1 tot 10 van 21. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.