Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
22 mrt 2023 Nieuws

Position paper VEH

Vereniging Eigen Huis heeft t.b.v. rondetafelgesprek over funderingsproblematiek d.d. 30 maart 2023 een position paper ingediend.
2 nov 2021 Nieuws

Op termijn kasrondje hypotheekrenteaftrek?

Vereniging Eigen Huis heeft een onderzoek laten verrichten door SEO. Een interessante conclusie is dat op termijn de huiseigenaren de hypotheekrenteaftrek (indirect) zelf financieren, waardoor het huidige hypotheekrenteaftrek stelsel (onkosten voor de overheid vanwege belastingteruggave) omslaat in een 'verdienmodel' voor de overheid.
16 sep 2021 Nieuws

Kamervragen over door VEH ontvangen klachten over makelaars

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over het bericht dat VEH wordt overspoeld door klachten over makelaars.
20 aug 2021 Nieuws

Belemmeringen bij hypothecaire financiering verduurzamen eigen woning

Minister Ollongren reageerde op een brief over de belemmeringen bij de hypothecaire financiering van het verduurzamen van de eigen woning. Het gaat om een brief van Vereniging Eigen Huis aan de Tweede Kamer.
2 aug 2021 Nieuws

Mankementen aan nieuwbouwhuizen

Bouwkundigen van Vereniging Eigen Huis constateerden in 2020 gemiddeld 19 opleveringsgebreken per nieuwbouwwoning. Dat blijkt na analyse van ruim 14.000 opleveringskeuringen.
13 jul 2021 Nieuws

Vrees voor Europese verplichting verduurzamen woning

Om de klimaatdoelen van Parijs te halen wil de Europese Commissie gebouweigenaren verplichten om te gaan verduurzamen. Vereniging Eigen Huis vreest dat huiseigenaren in de problemen komen als deze verplichting ook voor hen gaat gelden. De vereniging dringt er bij het ministerie op aan goed in acht te nemen wat dit zou betekenen voor de haalbaarheid en betaalbaarheid van het verduurzamen van de eigen woning.
18 jun 2021 Nieuws

Huizenkopers voorzien verder stijgende huizenprijzen

Het ongunstige kopersklimaat zal volgens verreweg de meeste consumenten nog wel even aanhouden blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator van Vereniging Eigen Huis.
31 mei 2021 Nieuws

Transparantie over taxaties

Een groot aantal partijen roert zich inmiddels in de discussie over de wijzigingen die per 1 juli a.s. van kracht worden in de taxatiewereld. NVM, Vastgoedpro en VBO vinden het belangrijk om nader toe te lichten aan de markt wat er precies aan de hand is.
9 apr 2021 Nieuws

Stijging consumentenvertrouwen woningmarkt

De Eigen Huis Marktindicator komt in februari uit op een score van 106 en is daarmee 1 punt gestegen ten opzichte van vorige maand.
24 feb 2021 Nieuws

Starters op woningmarkt onder druk

De overspannen woningmarkt heeft ernstige gevolgen voor het leven van starters. Bijna de helft van de actief woningzoekende starters stelt belangrijke levensbeslissingen zoals samenwonen of gezinsuitbreiding uit. Drie op de tien voelen zich regelmatig neerslachtig door hun geringe kansen op de woningmarkt. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.
Getoond 1 tot 10 van 217. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.