Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
13 nov 2023 Nieuws

Aanpassingen raadplegen Kadaster

Het gaat daarbij om de volgende 3 maatregelen: beperken van de mogelijkheid om te ‘zoeken op naam’ binnen de registers van het Kadaster, de uitbreiding van de mogelijkheid om persoonsgegevens af te laten schermen en het verplichte gebruik van eHerkenning.
17 apr 2023 Nieuws

NIEUW! Vereenvoudigd meldformulier voor makelaars

Om het melden van ongebruikelijke transacties eenvoudiger te maken, heeft de FIU-Nederland een nieuw en vereenvoudigd meldformulier ontwikkeld speciaal voor makelaars.
27 mrt 2023 Nieuws

Instemming makelaar geldig

Ontbinding overeenkomst omdat makelaar daarmee akkoord is gegaan nadat kopers op tijd een beroep hebben gedaan op ontbindende voorwaarde ivm niet verkrijgen van financiering.
29 jul 2022 Nieuws

Aansprakelijkheid aankoopmakelaar

Schending zorgplicht door kopers niet te wijzen op de risico's die waren verbonden aan opname van een vergaande vrijwaring in de koopovereenkomst.
5 jul 2022 Nieuws

Zolder telt niet mee als woonoppervlak

Een verkoopmakelaar is aansprakelijk tegenover de kopers voor een fout in een meetcertificaat. De verkopers zijn hiervoor niet aansprakelijk tegenover de kopers. De makelaar kan de gevolgen van de meetfout niet bij de verkopers neerleggen.
27 mei 2022 Nieuws

Leidraad en risicomatrix Wwft voor makelaars en taxateurs

In de Leidraad Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) van maart 2022 legt Bureau Toezicht Wwft (BTWwft) uit hoe instellingen invulling kunnen geven aan de naleving van de Wwft.
15 mrt 2022 Nieuws

Benaderen woningeigenaren door beleggers

Minister De Jonge gaf antwoord op Kamervragen over briefjes die mensen in de brievenbus krijgen met de vraag of een belegger de woning kan kopen.
17 feb 2022 Nieuws

Verbeterplan Vertrouwen in het koopproces

Minister De Jonge stuurde het verbeterplan voor het koopproces van woningen naar de Tweede Kamer.
16 feb 2022 Nieuws

Opmeten en zorgplicht makelaar

Bij de verkoop van de woning is teveel grond geleverd. Eisers willen een schadevergoeding van de makelaar na verkeerd uitmeten van de grond.
10 dec 2021 Nieuws

Onrechtmatige daad makelaar

Er is sprake van een onrechtmatige daad van de makelaar vanwege onjuist informeren koper over het aantal vierkante meters. De woning is niet gemeten volgens de "Meetinstructie bepalen gebruiksoppervlakte woningen volgens NEN 2580".
Getoond 1 tot 10 van 54. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.