Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
4 apr 2024 Kennis

Rekenmodel: Box 3 spaargeld of in BV beleggen

Rekenmodel - alleen voor abonnees
Met de huidige lage rentestanden op spaarrekeningen en de bijbehorende te betalen vermogensrendementsheffing (boven het heffingsvrije vermogen) komt men vaak negatief uit. Bereken wat de netto aanwas is bij een gelijk rendement (identiek beleggingsprofiel) in box 3 of in box 2.
7 feb 2024 Nieuws

Particuliere beleggers en duurzaamheid van hun beleggingen

Bij particuliere beleggers die zelfstandig of met advies beleggen let ongeveer de helft soms of (bijna) altijd op de duurzaamheid van beleggingen die zij doen. Om te bepalen of een belegging aansloot op hun duurzaamheidsvoorkeuren keek het merendeel van deze groep naar de naam van het beleggingsproduct.
8 jan 2024 Nieuws

Effecten van online financiële endorsements

Door de recente digitalisering van financiële diensten is een groeiend aantal Nederlandse huishoudens gaan beleggen om hun vermogen op peil te houden of te verbeteren. De meeste beleggers kiezen voor execution-only-diensten en zijn dus zelf verantwoordelijk voor hun portefeuille en beleggingsbeslissingen.
1 mei 2023 Nieuws

Consumentenmonitor Beleggers

Een kwart van de mensen die in de afgelopen 5 jaar zijn gestopt met beleggen geeft aan dat ze het geld nodig hadden. Ruim 4 op de 10 van die gestopte beleggers belegden korter dan 5 jaar. Een groot deel van de beleggers belegt voornamelijk zelfstandig. Dat blijkt uit de ‘Consumentenmonitor Beleggers’ van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
9 dec 2022 Nieuws

Zelfbeleggers krijgen vooraf onvoldoende over kosten

De informatie over kosten aan execution-only-beleggers, voorafgaand aan de transactie, schiet vaak tekort. Dat blijkt uit een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bij een aantal beleggingsondernemingen.
15 jul 2022 Nieuws

Wetsvoorstel Implementatiewet richtlijn herstelpakket beleggingsondernemingen

Dit wetsvoorstel strekt tot wijziging van de Wet op het financieel toezicht (Wft). De richtlijn maakt deel uit van een breder herstelpakket voor de kapitaalmarkten dat de Europese Commissie heeft opgesteld als onderdeel van haar algehele Covid-19-herstelstrategie. Dit pakket bevat wijzigingen van de richtlijn markten voor financiële markten 2014, de prospectusverordening en securitisatieregels.
22 jun 2022 Nieuws

Voortgang Actieplan Consumentenkeuzes 2022

Minister Kaag informeerde de Tweede Kamer over de voortgang van het Actieplan Consumentenkeuzes. Met dit actieplan willen partijen uit de financiële sector, de gedragswetenschap en de overheid consumenten helpen bij het maken van gezonde financiële keuzes.
13 apr 2022 Nieuws

Steeds meer Nederlanders beleggen en doen dat vaker zelfstandig

Het aantal huishoudens dat belegt steeg afgelopen jaar met 12% tot 1,9 miljoen huishoudens. De meeste nieuwe beleggers doen dat zelfstandig en worden daarin geholpen door laagdrempelige beleggingsapps. Afgelopen jaar onderzocht de AFM het gedrag van zelfstandige beleggers en concludeerde onder meer dat één op de drie onnodig risico neemt.
24 feb 2022 Nieuws

Regeling van het Volkshuisvestingsfonds

In 2021 heeft het ministerie van BZK in een kort tijdsbestek een regeling voor de aanpak van de particuliere voorraad in kwetsbare gebieden opgezet en tot uitvoering gebracht: het Volkshuisvestingsfonds (VHF).
10 feb 2022 Nieuws

Kamerbrief over de ontwikkeling van inflatie en gevolgen voor Nederland

Minister Kaag stuurde de Tweede Kamer een brief over de nationale en internationale ontwikkeling van inflatie en de gevolgen voor Nederlandse huishoudens, bedrijven, de financiële sector en de overheidsfinanciën.
Getoond 1 tot 10 van 252. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.