Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
25 jul 2022 Nieuws

Non-conformiteit pand (ontbreken omgevingsvergunning)

Een koper heeft een pand aangekocht. De begane grond en eerste verdieping van het pand waren bij de verkoop en levering ingericht en werden gebruikt als kantoorruimten. De tweede en derde verdieping van het pand waren bij de verkoop en levering ingericht als twee zelfstandige (woon)appartementen en werden op dat moment ook als zodanig verhuurd.
17 jan 2022 Nieuws

Tientallen vragen coalitie akkoord

Hieronder een selectie uit de vele vragen (en antwoorden) die door diverse Kamerleden zijn gesteld.
25 mei 2021 Nieuws

EU stemt in met rol online verhuurplatforms

De wet Toeristische Verhuur, die uitwassen van toeristische verhuur aanpakt, wordt per 1 juli uitgebreid met regels voor verhuurdersplatforms.
5 jan 2021 Nieuws

(Juiste) argumenten rechtbank inzake 'tuinhuisje'

De eerdere uitspraak van het Hof inzake de belastbaarheid van een gedeeltelijke verhuurde woning (tuinhuisje) deed een hoop stof opwaaien. De rechtbank Noord-Holland heeft een soortgelijke zaak behandeld en legt de wet deels anders uit dan het Hof Amsterdam.
5 jan 2021 Nieuws

Verhuur tuinhuisje

A-G Niessen heeft conclusie genomen over de vraag of de inkomsten uit verhuur van een deel van de eigen woning belast zijn in box I.
7 okt 2020 Nieuws

Wetsvoorstel om uitwassen toeristische verhuur aan te pakken

Het wetsvoorstel om de uitwassen van toeristische verhuur aan te pakken is, nadat de Tweede Kamer met algehele stemmen heeft ingestemd met het wetsvoorstel, door de Eerste Kamer aangenomen.
25 sep 2013 Nieuws

Gedeeltelijke verhuur woning leidt tot verminderde hypotheekrenteaftrek

In een uitspraak van het Gerechtshof 's-Hertogenbosch is een belastingplichtige in het ongelijk gesteld voor zijn opgave van de hypotheekrenteaftrek. Belanghebbende heeft in het onderhavige jaar een woonhuis dat voor 50% eigendom van hem is en voor 50% van zijn voormalige echtgenote. Naast belanghebbende woont zijn zoon met zijn gezin in het woonhuis. De zoon betaalt daarvoor huur aan belanghebbende. In geschil is of het gehele woonhuis voor belanghebbende kan worden aangemerkt als een eigen woning.
28 aug 2012 Nieuws

Geen aparte faciliteit voor kamerverhuur

Er komt geen huurcontract voor huizenbezitters (met betalingsachterstand) die een kamer willen verhuren. Staatssecretaris Weekers van Financiën ziet daartoe geen noodzaak. Dat schrijft hij in antwoord op Kamervragen van het CDA.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.