Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
11 dec 2023 Nieuws

overdrachtsbelasting verlaagde tarief woningen

Eiseres woont bij haar ouders. De achterburen van haar ouders zijn in de zomer van 2021 ingeloot in een nieuwbouwproject en wilden in verband daarmee hun woning verkopen. Aangezien eiseres graag in dezelfde wijk als haar ouders wilde gaan wonen, de woningmarkt medio 2021 zeer gespannen was en haar vriend uit het buitenland zou terugkeren, is door eiseres en haar vader – elk voor de helft – een koopovereenkomst gesloten met de achterburen voor de koop van een woning aan de [adres] te [plaats] (de woning).
26 jul 2013 Nieuws

Kapitaaloverdracht verloopt sneller

De overdracht van particulier kapitaal tussen financiële instellingen verloopt aanzienlijk sneller sinds het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) medio vorig jaar een nieuw protocol overeenkwamen. Het overgrote deel van de kapitaaloverdrachten (95 procent) wordt nu gerealiseerd binnen veertien dagen nadat de overdragende partij alle benodigde documenten heeft ontvangen, zo blijkt uit een eerste evaluatie door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek.
8 jan 2013 Kennis

Overdracht van goederen

Centraal binnen het vermogensrecht staat het vermogen van personen. Vermogens ondergaan voortdurend grote en kleine wijzigingen. Er ontstaan vermogensverschuivingen, dat wil zeggen dat goederen overgaan van het ene naar het andere vermogen.
31 aug 2012 Nieuws

Kapitaaloverdracht binnen 30 dagen

De overdracht van kapitaal van fiscaal gefaciliteerde verzekerings- en bankproducten moet in beginsel binnen 30 dagen gebeuren. Die afspraak hebben banken en verzekeraars gemaakt om meer houvast te bieden aan consumenten die lijfrentekapitaal willen overdragen.
28 aug 2012 Nieuws

Afspraken over kapitaaloverdracht

Overdracht van kapitaal uit een verzekerings- en bankproduct naar een andere financiële instelling moet binnen 14 dagen plaatsvinden. Bij vertraging buiten de schuld van de klant heeft de klant recht op een rentevergoeding. Dat zijn het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) overeengekomen.
26 okt 2009 Nieuws

Wel of geen btw bij overdracht verzekeringsportefeuille

De overdracht van een portefeuille (her)verzekeringscontracten is belast met btw. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald in een zaak tussen de Duitse belastingdienst en herverzekeraar. Swiss. Wat betekent dit voor Nederland?
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.