Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
19 apr 2024 Nieuws

Platform hypotheken 2023

Minister De Jonge deelde de uitkomsten van het Platform hypotheken met de Tweede Kamer. In het Platform hypotheken spreekt de minister elk jaar met partijen in de financiële sector over belangrijke ontwikkelingen en mogelijke knelpunten in de hypotheekverstrekking.
31 jan 2024 Nieuws

De terugkeer van de hospita

Om hospitaverhuur in Nederland weer net zo gebruikelijk te maken als het decennialang was, bereidt minister de Jonge een wetswijziging voor met als doel dat hospitaverhuur door meer hypotheekverstrekkers toegestaan wordt.
28 jun 2023 Nieuws

Inwerkingtreding van de Wet goed verhuurderschap en het Besluit goed verhuurderschap

Dit besluit ziet op het tijdstip van inwerkingtreding van de Wet goed verhuurderschap en het daarop gebaseerde Besluit goed verhuurderschap. De Wet goed verhuurderschap treedt in werking op 1 juli 2023 met uitzondering van artikel 2, tweede lid, onderdeel e, onder 4°, artikel 3, artikel 4, eerste lid, en artikel 28.
14 jun 2023 Nieuws

Modernisering WWSO (internetconsultatie)

Het woningwaarderingsstelsel voor onzelfstandige woonruimte (WWSO) bepaalt de maximale huurprijs die voor een kamer gevraagd kan worden. Dit gebeurt op basis van punten. Het WWSO wordt gemoderniseerd.
17 mei 2023 Nieuws

Handreiking Wet goed verhuurderschap

Op 1 juli 2023 treedt de Wet goed verhuurderschap in werking. Gemeenten moeten de wet gaan handhaven en een meldpunt inrichten voor klachten over verhuurders.
16 mei 2023 Nieuws

Let op bij kamerverhuur en overdrachtsbelasting

De Kennisgroep overdrachtsbelasting heeft een standpunt gepubliceerd over de toepassing van het tarief dan wel de startersvrijstelling bij gebruik van onzelfstandige woonruimte in een woning door derden, bijvoorbeeld ten titel van verhuur.
23 mrt 2022 Nieuws

Kamervragen kamerverhuurvrijstelling

Minister H. de Jonge gaf antwoord op Kamervragen naar aanleiding van het artikel ‘onderverhuur en samenwonen kunnen woningtekort voor 'flink deel' oplossen’ .
4 mrt 2022 Nieuws

Kamervragen over servicekosten huurwoning

Minister De Jonge gaf antwoord op Kamervragen over servicekosten. Ook licht hij een voornemen om de huurtoeslag aan te passen toe.
8 sep 2021 Nieuws

Kamervragen over nepverhuursites

Minister Ferd Grapperhaus gaf antwoord op Kamevragen over het bericht dat criminelen een slaatje proberen te slaan uit oververhitte woningmarkt.
19 feb 2021 Nieuws

Kamervragen over fysieke woningbezichtigingen tijdens coronapandemie

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over fysieke woningbezichtigingen tijdens de coronapandemie.
Getoond 1 tot 10 van 27. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.