Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
Rekenmodel hypotheek bij eigen BV.jpg
13 okt 2023 Kennis

Rekenmodel hypotheek bij eigen BV

Kennisdocument: Beschikbaar vanaf Basic abonnement
Een DGA kan een hypotheek afsluiten bij zijn/haar eigen BV. In een rekenmodel (aflossingsvrij / annuïteitenhypotheek) wordt een vergelijking gemaakt tussen lenen bij de bank en lenen bij de (eigen) BV. Doordat spaargeld van een BV laagrentend is en de hypotheekrente veelal hoger is, kan de BV rendement maken op het vermogen. Het (extra) rendement kan vervolgens via dividend worden uitgekeerd aan de DGA.
29 jan 2015 Nieuws

Tussentijdse aflossingen over 2014 bij ING

In 2013 is er bij ING Nederland 40% meer tussentijds afgelost dan in 2012. In 2014 zette de stijging verder door en is er 29% meer afgelost ten opzichte van 2013. Het maakt bij de ING voor de aflossing niet uit of het geld verkregen is uit een schenking, spaargeld of een erfenis.
3 feb 2014 Nieuws

Scheiden als truc om restschuld te ontlopen

Getrouwde of samenwonende stellen kunnen met een truc de restschuld op hun huis ontlopen. Als ze zogenaamd scheiden en beiden de hypotheek niet zelfstandig kunnen betalen, vangt de Nationale Hypotheek Garantie de restschuld op. Dat schrijft NRC Handelsblad.
19 jan 2014 Kennis

Nationale Hypotheek Garantie

Nationale Hypotheek Garantie is de naam van de garantie die men kan krijgen bij het afsluiten van een lening in verband het kopen of verbouwen van een woning. Met deze garantie staat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen garant voor de terugbetaling van de hypotheek aan de geldverstrekker.
8 jan 2013 Kennis

Hypotheekakte

De hypotheekakte wordt opgesteld door de notaris. Daarna wordt de akte gepasseerd en ingeschreven in de openbare registers, het Kadaster.
31 aug 2012 Nieuws

AFM: Verruiming leencapaciteit niet altijd verantwoord

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is van oordeel dat de verruiming van de leencapaciteit voor tweeverdieners op dit moment onwenselijk is, vanwege de huidige economische situatie en de mogelijke gevolgen voor sommige inkomensgroepen.
31 aug 2012 Nieuws

Knot: 10 procent koopsom zelf betalen

Huizenbezitters zouden in de toekomst niet meer dan 90 procent van de waarde van hun huis van de bank mogen lenen. Dat vindt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank. Kopers zouden de rest zelf moeten financieren.
31 aug 2012 Nieuws

'DNB-voorstel lage hypotheek funest voor starter'

Het voorstel van De Nederlandsche Bank (DNB) om hypothecaire leningen te beperken tot maximaal 90 procent van de waarde van de woning, is funest voor jonge starters op de woningmarkt.
31 aug 2012 Nieuws

Wanbetaling hypotheek leidt vaker tot loonbeslag

Gerechtsdeurwaarders en de schuldhulpverlening zien een forse stijging van het aantal loonbeslagen dat wordt opgelegd wegens achterstallige hypotheekbetalingen. Daarbij kan het gaan om ‘vele duizenden euro’s’.
31 aug 2012 Nieuws

Huizenprijzen dalen geleidelijker dan 30 jaar geleden

De prijzen van koopwoningen dalen, maar die daling gaat langzamer dan tijdens de crisis in de jaren 80.
Getoond 1 tot 10 van 52. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.