Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
2 jan 2023 Nieuws

Nadere regeling gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft 2023

De aanleidingen voor de wijziging van de Nadere regeling gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (Nrgfo) zijn de volgende.
22 dec 2021 Nieuws

Informatiedocumenten niet toereikend?

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een discussion paper opgesteld over de rol van wettelijk verplichte precontractuele informatiedocumenten bij consumentenbescherming. Deze documenten zijn vaak zo technisch en gedetailleerd dat consumenten ze moeilijk kunnen begrijpen.
2 mei 2016 Nieuws

Risicometer Beleggen

Met behulp van een 'risicometer beleggen' kunnen particuliere beleggers de verschillende risicoprofielen van beleggingsportefeuilles beter vergelijken. Dit instrument is door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ontwikkeld.
17 aug 2015 Nieuws

AFM: Lijfrentebeleggingsrechten

Consumenten die zich oriënteren op pensioen in de derde pijler in de vorm van een lijfrentebeleggingsrecht, moeten erop kunnen vertrouwen dat zij de juiste informatie over dit complexe product krijgen. Daarom moeten aanbieders van een lijfrentebeleggingsrecht verplichte informatiedocumenten zoals de Financiële Bijsluiter (FB) en de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) beschikbaar stellen.
19 mrt 2015 Nieuws

AFM: Aanbieders van CfD's stellen beleggers onnodig bloot aan risico’s

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vanaf het najaar 2013 gefaseerd onderzoek gedaan naar Contracts for Difference (CfD’s). Uit het onderzoek blijkt dat aanbieders klanten te gemakkelijk in de gelegenheid stellen om in deze zeer risicovolle producten te beleggen.
26 jan 2015 Nieuws

NVB: Consumentenbrochure beleggen

Consumenten die willen gaan beleggen moeten zich goed voorbereiden op een eerste gesprek met de beleggingsadviseur. Informatie over de financiële situatie, het financiële doel en de bereidheid om risico’s te nemen zijn essentieel bij het samenstellen van een passende beleggingsportefeuille.
8 sep 2014 Nieuws

Dienstverlening rond niet geregistreerde beleggingsinstellingen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de afgelopen periode veel vragen gekregen van marktpartijen over dienstverlening rond niet in Nederland geregistreerde beleggingsfondsen en beleggingsmaatschappijen (beleggingsinstellingen) door Nederlandse beleggingsondernemingen.
28 jul 2014 Nieuws

Voorinschrijving op effecten valt onder prospectusplicht

In de aanloop van het aanbieden van effecten door middel van een goedgekeurd prospectus geven marktpartijen in sommige gevallen beleggers al de mogelijkheid om zich (voor) in te schrijven op deze effecten. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) merkt op dat een dergelijke (voor) inschrijving valt onder het verbod effecten aan te bieden zonder een goedgekeurd prospectus door de AFM of een andere toezichthouder van een lidstaat.
1 jul 2014 Nieuws

AFM positief over initiatief NVB en banken om inzicht in kosten beleggen te geven

De AFM is positief over het voorstel van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de banken om meer inzicht in de kosten van beleggen te geven, vooruitlopend op de Europese voorstellen op dit gebied in MIFID II/PRIPS.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.