Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
8 mrt 2024 Nieuws

Funderingsproblemen of overstromingschade afwentelen op verzekeraars?

Een aanzienlijk deel van de huiseigenaren verwacht dat verzekeraars de kosten betalen als hun woning schade oploopt door funderingsproblemen of overstroming. Dat blijkt uit het onderzoek van de ‘Consumentenmonitor Hypotheekbezitters’ door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
1 mrt 2024 Nieuws

Funderingsschade

Veel gebouwen in Nederland zijn gebouwd op instabiele bodem. Daarom krijgen naar verwachting meer dan vierhonderd duizend panden in Nederland funderingsschade. Veel mensen komen daardoor in grote problemen: zij voelen zich onveilig in hun huis of hebben geldzorgen. Als de overheid niet helpt om het probleem op te lossen, lopen de maatschappelijke kosten op den duur op tot ruim 50 miljard en zal de onrust hierover in de samenleving sterk toenemen.
16 okt 2023 Nieuws

Kamerbrief voortgang aanpak funderingsproblematiek

Minister De Jonge informeerde de Tweede Kamer over de lopende activiteiten voor de aanpak van funderingsschade op nationaal niveau.
22 mrt 2023 Nieuws

Position paper VEH

Vereniging Eigen Huis heeft t.b.v. rondetafelgesprek over funderingsproblematiek d.d. 30 maart 2023 een position paper ingediend.
3 aug 2022 Nieuws

Herstelkosten fundering voor rekening koper ondanks dwaling

Koper heeft een woning gekocht van verkoper. Kort na de levering van de woning heeft koper ontdekt dat de fundering gebrekkig is (paalrot). Volgens koper wist verkoper dat de fundering gebrekkig was althans behoorde zij dat te weten. Koper stelt dat de koopovereenkomst tot stand is gekomen onder invloed van dwaling en maakt aanspraak op betaling van schade (waaronder herstelkosten van de fundering).
28 sep 2021 Nieuws

Verkoop woning en funderingsproblemen

Kopers hebben een woning in de [adres] te [plaats 1] gekocht van verkopers. De fundering van de woning is mogelijk gebrekkig. Kopers menen dat verkopers ten tijde van de verkoop al wisten dat er funderingsonderzoeken liepen en dat de fundering mogelijk gebrekkig was. Omdat verkopers dit niet aan kopers hebben gemeld, hebben zij volgens kopers niet voldaan aan hun mededelingsplicht.
25 mrt 2021 Nieuws

Kamervragen over de funderingsproblematiek en deltaplan

Minister Ollongren gaf antwoorden op Kamervragen over de funderingsproblematiek. Ook gaf ze antwoord op Kamervragen over het deltaplan aanpak funderingsschade.
12 nov 2020 Nieuws

Kamervragen verzakkende huizen door bodemdaling

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over verzakkende huizen, grondwaterpeil en funderingslabel.
22 okt 2020 Nieuws

VEH: ‘Funderingslabel is nog in testfase’

Vanaf juli 2021 krijgen alle huizen bij verkoop een funderingslabel dat het risico op verzakkingen vaststelt. Een goede ontwikkeling, vindt Vereniging Eigen Huis, maar het label moet eerst goed worden getest.
30 sep 2020 Nieuws

Rapport impact droogte op funderingen

In een publicatie van het Verbond van Verzekeraars wordt ingegaan op de toenemende droogte en gevolgen voor fundering, alsmede het praktisch niet verzekerbare opstalrisico.
Getoond 1 tot 10 van 23. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.