Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
17 apr 2024 Nieuws

Toch verbod op contante betalingen boven € 3.000?

Minister Van Weyenberg en minister Yesilgöz-Zegerius hebben de Tweede Kamer in een brief laten weten door te willen gaan met het verbod op contante betalingen boven € 3.000.
29 jan 2024 Nieuws

Wet chartaal betalingsverkeer (internetconsultatie)

Contant geld vervult belangrijke maatschappelijke functies en publieke belangen. De Wet chartaal betalingsverkeer heeft tot doel om contant geld bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar te houden.

Het voorstel bevat de volgende maatregelen:
30 jun 2023 Nieuws

Europese Commissie presenteert voorstel digitale euro

De Europese Commissie heeft op 28 juni 2023 een voorstel gepresenteerd voor de mogelijke uitgifte van een digitale euro. De Europese Commissie stelt voor dat de digitale euro de status van wettig betaalmiddel krijgt, niet programmeerbaar wordt en dat de privacy van burgers in de EU op dezelfde wijze wordt bewaakt als bij huidige betalingen via de bank.
31 mei 2023 Nieuws

Geldopnemen bij Geldmaatautomaten

Minister Kaag van Financiën wil dat voor de opname van contant geld bij de Geldmaat-automaten ook in de toekomst geen tarieven worden berekend aan particuliere klanten van banken. Daarnaast wil zij de bereikbaarheid van geldautomaten borgen.
7 dec 2022 Nieuws

Kamervragen over zwartspaarders

Staatssecretaris Van Rij gaf antwoord op Kamervragen over het bericht 'Zwartspaarder spint garen bij schrappen vermogenstaks'.
9 mei 2022 Nieuws

Kamervragen berichtgeving over het weren van contant geld door banken

Minister Kaag gaf antwoord op Kamervragen over het bericht 'Banken weren contant geld, bedrijven radeloos'.
11 apr 2022 Nieuws

Convenant Contant Geld

Met dit convenant spreken de 4 grote banken en de Betaalvereniging Nederland, vertegenwoordigers van consumenten en ouderen, winkeliers, horeca en tankstations, chartale dienstverleners en De Nederlandsche Bank af ervoor te zorgen dat contant geld goed beschikbaar en bruikbaar blijft. De afspraken gelden in beginsel voor 5 jaar.
17 feb 2022 Nieuws

Bouwdepot en contante betalingen

De consument heeft gesteld dat de geldverstrekker ten onrechte weigert vanuit het bouwdepot een factuur rechtstreeks aan hem uit te betalen. De consument heeft contant een factuur van € 34.000,00 aan zijn aannemer betaald en vervolgens de factuur ingezonden aan de geldverstrekker.
16 jun 2021 Nieuws

Kamervragen kosten opname contanten

Minister Hoekstra gaf de Tweede Kamer antwoorden op Kamervragen over de doorberekening van kosten door banken bij het opnemen van contant geld.
22 apr 2021 Nieuws

Nederlanders zien digitale euro wel zitten

Ruwweg de helft van het Nederlandse publiek zou een betaalrekening voor digitale euro’s willen openen bij de centrale bank, zo blijkt uit DNB-onderzoek onder een representatieve groep burgers. De digitale euro zou een betrouwbare en aantrekkelijke publieke aanvulling kunnen zijn op contant geld en op de bestaande elektronische betaalinstrumenten als zij goed presteert op het vlak van privacybescherming en veiligheid.
Getoond 1 tot 10 van 20. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.