Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
5 apr 2023 Nieuws

Leg vraagstelling DUO / Lease vast in dossier

Bijna twee op de vijf hypotheeksluiters reserveerden bij het recent afsluiten van de nieuwe hypotheek een bedrag voor verduurzaming. Van de hypotheekbezitters gaf ongeveer 40% aan de eigen woning in het afgelopen jaar (verder) te hebben verduurzaamd. De overgrote meerderheid van de hypotheekbezitters gebruikte hiervoor spaargeld. Dat blijkt uit twee onderzoeken van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder recente hypotheeksluiters en onder hypotheekbezitters.
7 mrt 2022 Nieuws

Rommelige administratie verzachtende omstandigheid

Volgens de kredietverstrekker was er gedurende bijna negen maanden sprake van een achterstand, die schommelde tussen de één en drie termijnen. In totaal zijn 25% van de automatische incasso’s gestorneerd. Kredietverstrekker heeft geldlener diverse malen aangemaand, maar dat heeft niet geleid tot betaling. Omdat geldlener niet betaalde, was de kredietverstrekker verplicht om de A-code te verwerken. Op het moment van de registratie bedroeg de achterstand drie termijnen en daardoor was de registratie volgens kredietverstrekker gerechtvaardigd en proportioneel.
17 dec 2021 Nieuws

Meer mogelijkheden verkrijgen schadevrije jaren

Schadevrije jaren kunnen per 1 januari 2022 na overlijden worden overgedragen aan de achtergebleven partner. Ook kunnen schadevrije jaren verdeeld worden onder ex-partners na een scheiding. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.
1 nov 2021 Nieuws

Voorwaarden & Normen 2022

Per 1 januari 2022 zijn de Voorwaarden en Normen van NHG op een aantal punten aangepast.
12 jul 2021 Nieuws

Kamerbrief Onderzoek naar de markt van private lease

Minister Hoekstra van Financiën stuurt de Tweede Kamer het onderzoek dat hij heeft laten doen naar de markt van private lease. In zijn brief beschrijft hij de belangrijkste resultaten, geeft hij een reactie op het rapport en schetst hij de vervolgstappen die hij naar aanleiding hiervan zet.
9 feb 2021 Nieuws

Onjuist IBL toetsinkomen bij klanten met lease-auto

Er is vorige week geconstateerd dat de Inkomensbepaling Loondienst (IBL) rekentool de fiscale bijtelling van klanten met een lease-auto vanaf 13 augustus 2020 ten onrechte niet in mindering heeft gebracht op het toetsinkomen. Het probleem is inmiddels verholpen en de rekentool voert sinds 28 januari weer de juiste berekeningen uit. Dit meldt HDN.
26 aug 2020 Nieuws

Werkgevers en leaseovereenkomsten werknemers

De vereisten van goed werkgeverschap brengen mee dat de werkgever verantwoordelijk is voor een goede uitvoering van de leaseovereenkomst.
3 jul 2020 Nieuws

Kamervragen over private lease

Minister Hoekstra gaf antwoorden op Kamervragen over het bericht ‘AFM waarschuwt voor schulden bij leasen van een auto of wasmachine’.
9 mei 2019 Nieuws

Leaseovereenkomsten en hypotheekaanvragen

Consument klaagt over de door de Adviseur uitgevoerde advieswerkzaamheden. De Commissie komt tot de conclusie dat de Adviseur deze werkzaamheden naar behoren heeft uitgevoerd en dat de vordering van Consument daarom wordt afgewezen.
9 jul 2014 Nieuws

Rechtspraak: eenvoudige autowijziging pakt nadelig uit voor verzekerde

Een verzekeringsnemer vordert een vergoeding van de aanschafwaarde van zijn leaseauto op basis van de verzekeringsovereenkomst respectievelijk schending van een contractuele dan wel wettelijke zorgplicht. Op grond van de polisvoorwaarden en de tenaamstelling van het kentekenbewijs wordt verzekeringnemer in het ongelijk gesteld door de Rechtbank.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.