Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten

Marktpartijen

1 tot 10 van 1044.
7 jun 2024 Nieuws

4 vragen over de renteverlaging

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten de rente met 0,25% te verlagen. Vier vragen over dit besluit.
7 jun 2024 Nieuws

Nieuwe regels voor kredietregistratie schieten tekort

Op aandringen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) komt het kabinet met nieuwe regels voor kredietregistratie in Nederland. Dat is op zichzelf een goede ontwikkeling. De nieuwe regels beschermen de rechten van betrokkenen echter nog onvoldoende. Het gaat hierbij om financiële informatie van miljoenen mensen. Daarvoor waarschuwt de AP na toetsing van het voorstel voor de Wet stelsel kredietregistratie.
7 jun 2024 Nieuws

AFM update Wwft/Sw-Leidraad

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de Wwft/Sw-Leidraad voor de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en Sanctiewet 1977 (Sw) aangepast. Aanleiding voor de update zijn onderzoeksbevindingen, de toegenomen aandacht voor Sanctieregelgeving en een nadere toelichting op de risicogebaseerde aanpak.
5 jun 2024 Nieuws

Tweede Kamer wil snel duidelijkheid over afschaffen salderen

De Tweede Kamer wil dat de nieuwe regering nog dit jaar met een uitwerking komt van haar plan om de salderingsregeling af te schaffen. Zij nam dinsdag een motie van het CDA aan die het kabinet oproept met Prinsjesdag met een wetsvoorstel te komen. Volgens de Kamer is het belangrijk dat consumenten en installateurs snel weten waar ze aan toe zijn.
29 mei 2024 Nieuws

ACM: spaarrentes blijven achter door te weinig concurrentie

Een gebrek aan concurrentie tussen banken is een belangrijke oorzaak van de lage spaarrente voor consumenten. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op basis van onderzoek naar het functioneren van de Nederlandse spaarmarkt. Het overgrote deel van de Nederlandse spaarders heeft een spaarrekening bij één van de drie Nederlandse grootbanken (ABN Amro, ING en Rabobank) en weinig consumenten stappen over naar andere banken die een hogere rente bieden. Daardoor voelen de grootbanken onvoldoende concurrentiedruk om hun spaarrente te verhogen. De ACM doet in het voorlopige rapport aanbevelingen aan de wetgever om overstapdrempels voor consumenten te verlagen waardoor de concurrentie op de spaarmarkt zal toenemen. Dit voorlopige rapport wordt nu ter consultatie voorgelegd.
27 mei 2024 Nieuws

Kamer wil geen terugleverkosten meer na stoppen salderen

De Tweede Kamer wil terugleverkosten voor huishoudens met zonnepanelen verbieden, maar pas nadat de salderingsregeling is afgeschaft. VVD’er Silvio Erkens diende donderdag tijdens een Kamerdebat over de energiemarkt een voorstel in dat het kabinet hiertoe oproept. Dat bleek op brede steun van de andere partijen te kunnen rekenen.
27 mei 2024 Nieuws

Iets meer verhuizingen in 2023

In 2023 verhuisden 1,73 miljoen inwoners van Nederland, 1,6 procent meer dan in 2022. Daarmee lijkt de dalende trend die werd ingezet na 2017 wat te stabiliseren. Vooral jongeren van 17 tot 22 verhuisden meer. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
15 sep 2023 Nieuws

Enquête onder financiële ondernemingen: wat vinden zij van ons toezicht?

Veel financiële ondernemingen ontvingen afgelopen week een uitnodiging om mee te doen aan een algemeen onderzoek óver de AFM. Wij vragen ondernemingen om aan te geven hoe zij tegen ons (werk) als toezichthouder aankijken.
13 sep 2023 Nieuws

Inflatie daalt naar 3,0 procent in augustus

Consumentengoederen en -diensten waren in augustus 3,0 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het CBS. In juli was de inflatie 4,6 procent. De inflatie wordt elke maand gemeten als de ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar. De daling van de inflatie wil niet zeggen dat de prijzen zijn gedaald ten opzichte van juli. De prijzen stegen in augustus ten opzichte van juli met 0,4 procent.
11 sep 2023 Nieuws

Nederlandse banken bieden in Duitsland fors hogere rentes

Spaarbanken die in Nederland actief zijn, bieden aan spaarders in Duitsland vaak fors hogere of rentes dan in ons land. Zo moeten Nederlandse klanten van ING het doen met 1,25 procent rente op hun spaarrekening en krijgen nieuwe klanten in Duitsland wel 3,5 procent rente, blijkt uit een inventarisatie van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Het voelt misschien oneerlijk dat spaarders in andere landen meer rente krijgen dan hier”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Toch zijn de renteverschillen goed te verklaren als je kijkt naar de spaarmarkten in onze buurlanden.”
Getoond 1 tot 10 van 1044. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.