Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten

Advisering, administratie en beheer

1 tot 10 van 1643.
25 mei 2023 Nieuws

Check hoe ChatGPT cruciale fouten kan maken bij gebruik in de makelaardij

Ook voor het schrijven van adviesrapporten is het denkbaar dat deze technologie wordt ingezet
ChatGPT wordt momenteel voornamelijk gebruikt bij het schrijven van teksten. Ook voor woningteksten is het een geweldige ondersteuning. Er kleven echter een aantal risico’s aan het kopiëren en plakken van de gegenereerde teksten: de kans op herhaling, het gebrek aan originaliteit en creativiteit en het gemis van een unieke toon of stijl.
7 jun 2018 Nieuws

Kifid: Advies / Bemiddelingskosten adviseur hoeven niet in overeenkomst te worden vermeld

Consument klaagt over de onjuistheid en onvolledigheid van het door de Adviseur gegeven advies, de te hoge en onnodige advies- en bemiddelingskosten, het niet meenemen van rentemiddeling in het advies en het service abonnement. Daarnaast vordert zij de notaris-, taxatie- en juridische en fiscale bijstandskosten. Uit het door partijen omschreven adviestraject leidt de Commissie af dat de Adviseur heeft gehandeld zoals van een redelijk bekwaam en redelijk handelend adviseur mag worden verwacht. Van een onjuist of onvolledig advies is geen sprake.
24 aug 2016 Nieuws

Hypotheekbranche start pilot voor vereenvoudigen aanvraagproces

Florius, Rabobank, De Hypotheker, bijBouwe, VEH (Vereniging Eigen Huis), HDN (Hypotheken Data netwerk) en Stichting WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen) slaan de handen ineen om het aanvraagproces voor een hypotheek te vereenvoudigen. Florius en De Hypotheker starten vandaag als eerste de pilot ‘HANDIG!’ waarmee de eerste stap wordt gezet naar een volledig digitaal aanvraagproces. In de pilot gebruiken consumenten, de reeds beschikbare, persoonlijke gegevens bij de overheid, hierdoor wordt een werkgeversverklaring overbodig. IG&H Consulting & Interim faciliteert de pilot. Later dit jaar sluiten ook Rabobank en bijBouwe aan op de pilot.
18 feb 2014 Kennis

Themanummer: Restschuld

Alleen voor (kennisbank)abonnees
Een dynamisch kennisdocument met vakinfo over 'Restschuld'. Dit document wordt geregeld bijgewerkt, zodat informatie actueel blijft. Handig als naslag, of om uw (PE)vakkennis op te frissen.
23 aug 2013 Nieuws

AFM legt een boete op aan Quarz Vermogensstrategieën B.V. voor niet-passend advies bij hypothecair advies

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 16 september 2011 een bestuurlijke boete van €6.000 opgelegd aan Quarz Vermogensstrategieën B.V. (Quarz) voor het inwinnen van onvoldoende informatie bij het adviseren over hypothecair krediet. In haar beslissing van 24 februari 2012 op het bezwaarschrift van Quarz heeft de AFM de boete gehandhaafd. Tegen deze beslissing heeft Quarz beroep ingesteld. De rechtbank Rotterdam heeft op 23 mei 2013 uitspraak gedaan waarbij de boete is gematigd tot €3.800.
12 aug 2013 Nieuws

(V)echtscheiding: Hof sluit aan bij wat ouders fiscaal hebben afgesproken.

In een echtscheiding die tot in de officiële stukken wordt aangemerkt als ‘vechtscheiding’ volgt het uiteindelijk simpelweg Hof de fiscale afspraken die ouders over de kinderen hebben gemaakt.
9 aug 2013 Nieuws

Datalek persoonsgegevens? Boete kan flink oplopen.

Ondernemingen zijn op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) al langer verplicht adequate veiligheidsmaatregelen te treffen rondom de verwerking van persoonsgegevens. Nieuw is dat voor ondernemingen een wettelijke meldplicht gaat gelden voor beveiligingsincidenten waarbij de bescherming van persoonsgegevens in het geding is. De boete op het niet melden van zogenoemde datalekken kan oplopen tot 450.000 euro. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft daartoe op 21 juni 2013 een wetsvoorstel naar de Kamer gestuurd.
8 aug 2013 Kennis

Gevolgen van een lagere waarde van de woning bij echtscheiding.

Kennisdocument - Let Op alleen voor Fintool-abonnees
De heer A en mevrouw B hebben in 2012 een echtscheidingsconvenant getekend en de scheiding is in het zelfde jaar uitgesproken en in ingeschreven in het register van de GBA. Ieder was gerechtigd in de helft van de woning en eigenwoningschuld. In dit convenant is afgesproken dat de voormalige echtelijke woning aan A toekomt en A B moet laten ontslaan uit de hoofdelijke aansprakelijkheid.
8 aug 2013 Helpdesk

verdeling rente aftrek na afloop 2-jarige echtscheidingsregeling

Helpdeskvraag - Alleen voor Fintoolabonnees
Mijn cliënte en haar partner zijn sedert september 2011 geen fiscaal partner meer. Er is nog een woning in gezamenlijk eigendom waarvoor beide partijen 50% van de lasten voldoen en 50% eigenaar zijn. De mogelijkheden van de scheidingsregeling eindigen in september 2013. De advocaat van de man (die de woning als hoofdverblijf heeft) stelt voor om de eigendomsverhouding te wijzigen naar 99% man en 1% vrouw. Gesteld wordt dat er dan voor 99% fiscale aftrek IB mogelijk zal zijn. Is dat juist? Mijns inziens zal de man dan ook 99% moeten betalen en niet meer de huidige 50%.
2 aug 2013 Nieuws

Verbond tegen ‘dubbele advieskosten’

Het Verbond vindt het ontoelaatbaar dat sommige adviseurs misbruik maken van het ‘eerbiedigende werking’-regime bij het provisieverbod, door kosten dubbel in rekening te brengen bij de consument. De AFM maakte vorige week bekend relatief veel signalen te krijgen over ‘dubbel betalen’. Het Verbond juicht het toe dat de toezichthouder daar werk van wil maken.
Getoond 1 tot 10 van 1643. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.