Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
3 apr 2013 Nieuws

20.000 fulltime banen in de bouwsector bij structurele verlaging hypotheekrente

Dit concludeert het EIB in de zojuist verschenen notitie: ‘Woonakkoord – effecten op bouwproductie en werkgelegenheid’. De maatregel om de btw te verlagen is gunstig voor het onderhoud en renovatiewerk dit jaar en heeft een impuls op de bouwproductie van ongeveer € 0,6 mld. De maatregelen in het woonakkoord die specifiek zijn gericht op de koopsector hebben daarentegen nauwelijks effect op de woningvraag en de bouwproductie.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Lees ook…

Marktpartijen enthousiast over voorstellen Commissie van Dijkhuizen

Vrijwel alle marktpartijen reageren enthousiast op de voorstellen van de Commissie van Dijkhuizen voor het oprichten van een "Nationale Hypotheekbank". O.a. het Verbond van Verzekeraars, NVB, VEH, FNV, NVM en Dijsselbloem hebben een reactie gegeven op het voorstel.

Pensioenbeleggers pleiten voor Hypotheekbank

De Nederlandse Vereniging van Banken 'staat niet te trappelen' om met hulp van de Staat te komen tot een Nationale Hypotheekbank. Dat heeft een woordvoerder zaterdag gezegd. De Vereniging van Banken vindt het plan weliswaar niet helemaal onbespreekbaar en noemt het positief dat pensioenbeleggers met ideeën hierover zijn komen.

Verwachtingen bouwproductie en werkgelegenheid 2013

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft een rapport geschreven over de verwachtingen van de bouwproductie in 2013. In het afgelopen jaar is de bouwproductie opnieuw stevig teruggelopen. Na een daling van de bouwproductie met 7% in 2012, zal de productie dit jaar met nog eens 5% krimpen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 apr 2013

Laatst gewijzigd

3 apr 2013

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.